hozzávalók / 4 adag
A tésztához
60 dkg finomliszt
5 dkg porcukor
15 dkg vaj (olvasztott)
4 db tojássárgája
1 dl rum
4 dkg élesztő
3 dl tej
A sütéshez
5 dl napraforgó olaj
A díszítéshez
200 g nutella
2 ek színes cukorka (tortadara)
elkészítés
1 dl liter tejben elkeverünk 1 kis kanál cukrot, élesztőt, és meleg helyen duplájára kelesztjük.
A lisztbe elkeverjük a maradék cukrot, beletesszük a tojássárgáját, rumot, olvasztott vajat és a felfusztatott élesztőt.
A maradék langyos tejjel jól összedolgozzuk, langyos helyen duplájára kelesztjük.
Egy lisztezett deszkára borítjuk a tésztát,1 cm vastagságúra nyújtjuk, nagy szagattóval fánkokat szaggatunk belőle.
Az olajat megforrósítjuk, és beletesszük a fánkokat, fedő alatt sütjük, megforgatjuk, a másik oldalát már nem kell lefedni.
Melegen belemártjuk a nutellába és a tortadarába.
A tésztához
60 dkg finomliszt
5 dkg porcukor
15 dkg vaj (olvasztott)
4 db tojássárgája
1 dl rum
4 dkg élesztő
3 dl tej
A sütéshez
5 dl napraforgó olaj
A díszítéshez
200 g nutella
2 ek színes cukorka (tortadara)
elkészítés
1 dl liter tejben elkeverünk 1 kis kanál cukrot, élesztőt, és meleg helyen duplájára kelesztjük.
A lisztbe elkeverjük a maradék cukrot, beletesszük a tojássárgáját, rumot, olvasztott vajat és a felfusztatott élesztőt.
A maradék langyos tejjel jól összedolgozzuk, langyos helyen duplájára kelesztjük.
Egy lisztezett deszkára borítjuk a tésztát,1 cm vastagságúra nyújtjuk, nagy szagattóval fánkokat szaggatunk belőle.
Az olajat megforrósítjuk, és beletesszük a fánkokat, fedő alatt sütjük, megforgatjuk, a másik oldalát már nem kell lefedni.
Melegen belemártjuk a nutellába és a tortadarába.