Fánk Györgyitől recept
2015. április 24. írta: Kránicz Györgyi

Fánk Györgyitől recept







hozzávalók / 4 adag
A tésztához
60 dkg finomliszt
5 dkg porcukor
15 dkg vaj (olvasztott)
4 db tojássárgája
1 dl rum
4 dkg élesztő
3 dl tej
A sütéshez
5 dl napraforgó olaj
A díszítéshez
200 g nutella
2 ek színes cukorka (tortadara)

elkészítés
1 dl liter tejben elkeverünk 1 kis kanál cukrot, élesztőt, és meleg helyen duplájára kelesztjük.
A lisztbe elkeverjük a maradék cukrot, beletesszük a tojássárgáját, rumot, olvasztott vajat és a felfusztatott élesztőt.
A maradék langyos tejjel jól összedolgozzuk, langyos helyen duplájára kelesztjük.
Egy lisztezett deszkára borítjuk a tésztát,1 cm vastagságúra nyújtjuk, nagy szagattóval fánkokat szaggatunk belőle.
Az olajat megforrósítjuk, és beletesszük a fánkokat, fedő alatt sütjük, megforgatjuk, a másik oldalát  már nem kell lefedni.
Melegen belemártjuk a nutellába és a tortadarába.


A bejegyzés trackback címe:

https://gyorgyisegek.blog.hu/api/trackback/id/tr727543404

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása