HOZZÁVALÓK
5 tojás
4 evőkanál kristálycukor
10 púpos evőkanál finomliszt
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
csipet só
15 dkg darált dió
A TÖLTELÉK
20 dkg mogyoró krém
1 tubus sűrített tej
5 evőkanál porcukor
1 kisdobozos hulala
A TETEJÉRE
1 tábla csokoládé reszelve
1 evőkanál kakaó
ELKÉSZÍTÉS
1.A tojásokat kettéválasztjuk. A tojások sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral a dióval habosra keverjük. A lisztet összekeverjük alaposan a sütőporral. A tojások fehérjét a sóval kemény habbá verjük. A kemény habba óvatosan, fokozatosan belekeverjük a cukros tojássárgát robotgéppel. Majd leállítjuk a robotgépet, és egy kanál segítségével óvatosan belekeverjük a sütőporos lisztet, ügyelve arra, hogy a fehérjét ne törjük össze.
2.Kiolajozott lisztezett tepsibe öntjük a masszát,kb 15 perc alatt készre sütjük.
3.A hulala tejszínt kemény habbá verjük ,hozzáadjuk a magyoró krémet ,porcukrot ,sűrített tejet és óvatosan össze keverjük ,hűtőbe tesszük és 30 percig hűtjük.
4.Végül rákenjük a tésztára a krémet ,megszórjuk a kakaóval elkevert csoki forgáccsal.