Hozzávalók:
25 dkg finomliszt
5 dkg cukrozatlan kakaópor
1 csomag sütőpor
5 dkg vaj
1 db tojás
25 dkg cukor
250 ml tej
A tetejére:
1 csomag szórós színes cukor
francia drazsé
hosszú gumi cukor
Elkészítés:
A lisztet elkeverjük a kakaóval és a sütőporral.
A vajat a tojással és a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a tej felét, majd a lisztes keveréket és végül a maradék tejet.
A muffin tepsi 12 mélyedését kibéleljük a muffin papírral, majd a masszát belekanalazzuk. (minden mélyedést 3/4-ig töltünk meg)
180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
Ha kisültek a muffinok kidíszítjük őket.2 db francia drazsé a szeme, utánna megszórjuk színes cukor drazséval.
Végül a gumi cukrot apró csíkokra vágjuk,és a muffinba szurkálunk 4 vagy 6 db-ot.
25 dkg finomliszt
5 dkg cukrozatlan kakaópor
1 csomag sütőpor
5 dkg vaj
1 db tojás
25 dkg cukor
250 ml tej
A tetejére:
1 csomag szórós színes cukor
francia drazsé
hosszú gumi cukor
Elkészítés:
A lisztet elkeverjük a kakaóval és a sütőporral.
A vajat a tojással és a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a tej felét, majd a lisztes keveréket és végül a maradék tejet.
A muffin tepsi 12 mélyedését kibéleljük a muffin papírral, majd a masszát belekanalazzuk. (minden mélyedést 3/4-ig töltünk meg)
180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
Ha kisültek a muffinok kidíszítjük őket.2 db francia drazsé a szeme, utánna megszórjuk színes cukor drazséval.
Végül a gumi cukrot apró csíkokra vágjuk,és a muffinba szurkálunk 4 vagy 6 db-ot.