hozzávalók / 4 adag
4 db burgonya (nagy)
10 dkg kolbász
10 dkg füstölt szalonna
125 g krémsajt (sonkás mackósajt)
10 dkg sajt (trappista)
3 db lilahagyma
fokhagymapor ízlés szerint
bors ízlés szerint
1 teáskanál paprikakrém (pirosarany)
90 g tejföl
1 ek napraforgó olaj
elkészítés
A burgonyát feltesszük egészben héjába főlni.
A szalonnát, sajtot, kolbászt felkockázzuk.
A kihűlt burgonyát meghámozzuk, majd bevágjuk három helyen és beletesszük a mackósajtot, kolbászt, szalonnát és a hagymát, külön-külön minden vájatban. Ha szétesne a krumpli, akkor fogpiszkálóval összetűzzük.
A tejfölbe belereszeljük a trappista sajtot, bel tesszük a pirosaranyat és a borsot, majd elkeverjük.
A burgonyát tepsibe tesszük, a kivájt burgonyaforgácsokat is, és rátesszük a tejfölt.
4 db burgonya (nagy)
10 dkg kolbász
10 dkg füstölt szalonna
125 g krémsajt (sonkás mackósajt)
10 dkg sajt (trappista)
3 db lilahagyma
fokhagymapor ízlés szerint
bors ízlés szerint
1 teáskanál paprikakrém (pirosarany)
90 g tejföl
1 ek napraforgó olaj
elkészítés
A burgonyát feltesszük egészben héjába főlni.
A szalonnát, sajtot, kolbászt felkockázzuk.
A kihűlt burgonyát meghámozzuk, majd bevágjuk három helyen és beletesszük a mackósajtot, kolbászt, szalonnát és a hagymát, külön-külön minden vájatban. Ha szétesne a krumpli, akkor fogpiszkálóval összetűzzük.
A tejfölbe belereszeljük a trappista sajtot, bel tesszük a pirosaranyat és a borsot, majd elkeverjük.
A burgonyát tepsibe tesszük, a kivájt burgonyaforgácsokat is, és rátesszük a tejfölt.