A HAGYMA TEA
2015. május 06. írta: Kránicz Györgyi

A HAGYMA TEA






MIRE JÓ
A vöröshagymahéj tea megakadályozza a légutak nyálkahártyájában a vírusok szaporodását és remek köhögésoldó.
Elkészítése: Egy nagyobb vagy két kisebb fej vöröshagyma száraz, piros héját beletesszük 3:4 dl vízbe, lehetőleg zománcos vagy kerámia:lábasban. Fedelivel lefedve feltesszük főlni, és öt percig lassú tőzön forraljuk. Majd kivesszük az elázott héjakat (lehetőleg műanyag kanállal, villával; mert fémmel érintkezve megváltozik a tea hatóanyag:összetétele). A bordóbarna színű tea álláskor feketévé változhat, ilyenkor egy csepp citromlétől visszanyeri a színét. A teát érdemes üveg: vagy kerámiakannába, bögrébe tölteni, kevés mézzel, citrommal kellemes ízű ital nyerhető belőle. El lehet készíteni a napi adagot előre. Naponta legalább két bögrével (2x2,5 dl) érdemes fogyasztani, míg a betegség tart.

A bejegyzés trackback címe:

https://gyorgyisegek.blog.hu/api/trackback/id/tr507543376

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása