hozzávalók / 4 adag
A rántott húshoz
1 kg sertéscomb
10 dkg trappista sajt
3 ek majonéz
5 db tojás
magyaros fűszerkeverék ízlés szerint
20 dkg finomliszt
A tartármártáshoz
450 g tejföl
10 g majonéz
1 tk mustár
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
1 csapott ek cukor
1 kk citromlé
A körethez
125 g gyors rizs
140 g csemegekukorica (konzerv)
A sütéshez
5 dl napraforgó olaj
elkészítés
A sertéscombot vékony szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk, és magyaros fűszerkeverékkel megszórjuk.
A tojásokat felverjük, belereszeljük a sajtot, a majonézt hozzáadjuk, és jól összekeverjük az egészet.
A hússzeleteket előbb lisztbe, majd a tojásba, majd újból lisztbe forgatjuk. Forró olajban kisütjük.
A rizst elkészítjük a rajta lévő utasítások szerint, és hozzáadjuk a kukoricát.
A tartármártáshoz minden hozzávalót összekeverünk kb. 3 percig.
Lehet tálalni és fogyasztani!