Káposztás lángos virslivel és sajttal töltve recept
2015. április 24. írta: Kránicz Györgyi

Káposztás lángos virslivel és sajttal töltve recept







hozzávalók / 4 adag
0.5 db káposzta
50 dkg finomliszt
210 g virsli
15 dkg trappista sajt (reszelt)
2.5 dkg élesztő
3 dl tej
0.5 teáskanál cukor
6 dl napraforgó olaj
só ízlés szerint
0.5 dl víz


elkészítés
A káposztát vékony szeletekre vágjuk, feltesszük a tűzre fél deci vízzel, csipetnyi sóval és egy kevés olajjal, és körülbelül 30 perc alatt megfőzzük. Ezalatt sűrűn kavarjuk, majd akkor lesz igazán jó, ha barnás a színe.
Fél deci meleg tejben elkeverjük a kávéskanál cukrot és élesztőt, és megkelesztjük meleg helyen.
A lisztbe beletesszük a meleg káposztát, megkelt élesztőt, sót és 1 dl olajat, annyi tejet, hogy lágy tésztát kapjunk.
Meleg helyen duplájára kelesztjük.
Ha megkelt, 6 részre osztjuk, megtöltjük virslivel ,reszelt sajttal, visszahajtjuk.
A lényeg, hogy forró olajban süssük ki, mert ha nem forró az olaj, akkor nagyon olajos lesz a lángosunk.

A bejegyzés trackback címe:

https://gyorgyisegek.blog.hu/api/trackback/id/tr187543400

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása