A tésztához:
50 dkg liszt
2 tojás
2 csapott evőkanál cukor
5 dkg friss élesztő
3 dl tej
2 evőkanál vaj
A töltelékhez:
10 dkg füstölt sajt
10 dkg trappista sajt
3 evőkanál vaj
2 tojás
só ízlés szerint
A tetejére:
1 evőkanál szezámmag
A élesztőt egy kiskanál cukorral, kevés langyos tejjel meleg helyen duplájára kelesztjük. A liszthez hozzáadjuk a tojásokat, a cukrot, 2 vajat, a felfuttatott élesztőt, és annyi langyos tejet, hogy lágy tésztát kapjunk. Meleg helyen letakarva duplájára kelesztjük. Lisztezett deszkán kinyújtjuk.
A töltelékhez valókat, a kétfajta sajtot, a lágy vajat, a tojásokat és kevés sót alaposan összekeverünk. Megkenjük vele a tésztát, majd feltekerjük, és csíkokat vágunk belőle. Olajozott-lisztezett tepsibe fektetjük, megszórjuk szezámmaggal, majd 180°C-ra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük.
50 dkg liszt
2 tojás
2 csapott evőkanál cukor
5 dkg friss élesztő
3 dl tej
2 evőkanál vaj
A töltelékhez:
10 dkg füstölt sajt
10 dkg trappista sajt
3 evőkanál vaj
2 tojás
só ízlés szerint
A tetejére:
1 evőkanál szezámmag
A élesztőt egy kiskanál cukorral, kevés langyos tejjel meleg helyen duplájára kelesztjük. A liszthez hozzáadjuk a tojásokat, a cukrot, 2 vajat, a felfuttatott élesztőt, és annyi langyos tejet, hogy lágy tésztát kapjunk. Meleg helyen letakarva duplájára kelesztjük. Lisztezett deszkán kinyújtjuk.
A töltelékhez valókat, a kétfajta sajtot, a lágy vajat, a tojásokat és kevés sót alaposan összekeverünk. Megkenjük vele a tésztát, majd feltekerjük, és csíkokat vágunk belőle. Olajozott-lisztezett tepsibe fektetjük, megszórjuk szezámmaggal, majd 180°C-ra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük.