Sajtos-vajas csigák
2015. április 14. írta: Kránicz Györgyi

Sajtos-vajas csigák








A tésztához:
50 dkg liszt
2 tojás
2 csapott evőkanál cukor
5 dkg friss élesztő
3 dl tej
2 evőkanál vaj

A töltelékhez:
10 dkg füstölt sajt
10 dkg trappista sajt
3 evőkanál vaj
2 tojás
só ízlés szerint

A tetejére:

1 evőkanál szezámmag
A élesztőt egy kiskanál cukorral, kevés langyos tejjel meleg helyen duplájára kelesztjük. A liszthez hozzáadjuk a tojásokat, a cukrot, 2 vajat, a felfuttatott élesztőt, és annyi langyos tejet, hogy lágy tésztát kapjunk. Meleg helyen letakarva duplájára kelesztjük. Lisztezett deszkán kinyújtjuk.
A töltelékhez valókat, a kétfajta sajtot, a lágy vajat, a tojásokat és kevés sót alaposan összekeverünk. Megkenjük vele a tésztát, majd feltekerjük, és csíkokat vágunk belőle. Olajozott-lisztezett tepsibe fektetjük, megszórjuk szezámmaggal, majd 180°C-ra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük. 

A bejegyzés trackback címe:

https://gyorgyisegek.blog.hu/api/trackback/id/tr57543606

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása