30 dkg liszt
20 dkg vaj
10 dkg porcukor
1 tojássárgája
1 citrom reszelt héja
1 kiskanál sütőpor
20 dkg mák
1 dl tej
3 evőkanál cukor
10 dkg mazsola
3 dl Hulala habtejszín
színes szórócukorkák
A tésztához először a száraz alapanyagokat, így a lisztet, porcukrot, vaníliás cukrot, sütőport és a citromhéjat keverjük össze, majd gyorsan belemorzsoljuk a vajat. Végül hozzáadjuk a tojássárgát, és jól összedolgozzuk. A tésztacipót fóliába csomagoljuk, majd 1 órát hűtőben pihentetjük. Ezután tepsi nagyságúra nyújtjuk és előmelegített sütőben 170-180°C-on kisütjük.
A mákot, a tejet, 3 kanál cukrot és a mazsolát összefőzzük 5 perc alatt, majd a tésztára kenjük. A tejszínt kemény habbá verjük, a mák tetejére simítjuk, végül megszórjuk színes cukorkákkal.
20 dkg vaj
10 dkg porcukor
1 tojássárgája
1 citrom reszelt héja
1 kiskanál sütőpor
20 dkg mák
1 dl tej
3 evőkanál cukor
10 dkg mazsola
3 dl Hulala habtejszín
színes szórócukorkák
A tésztához először a száraz alapanyagokat, így a lisztet, porcukrot, vaníliás cukrot, sütőport és a citromhéjat keverjük össze, majd gyorsan belemorzsoljuk a vajat. Végül hozzáadjuk a tojássárgát, és jól összedolgozzuk. A tésztacipót fóliába csomagoljuk, majd 1 órát hűtőben pihentetjük. Ezután tepsi nagyságúra nyújtjuk és előmelegített sütőben 170-180°C-on kisütjük.
A mákot, a tejet, 3 kanál cukrot és a mazsolát összefőzzük 5 perc alatt, majd a tésztára kenjük. A tejszínt kemény habbá verjük, a mák tetejére simítjuk, végül megszórjuk színes cukorkákkal.