A tésztához:
25 dkg liszt
15 dkg margarin
4 tojássárgája
10 dkg porcukor
1 csomag sütőpor
1 citrom reszelt héja
A töltelékhez:
1 konzerv őszibarackbefőtt
4 kis pohár joghurt
1 kis pohár tejföl
5 evőkanál liszt
3 csomag vaníliás cukor
15 dkg porcukor
4 tojásfehérje
A hozzávalókból tésztát gyúrunk, majd hűtőben pihentetjük 1 órát. A töltelékhez valókat összedolgozzuk. A tojások fehérjéből habot készítünk, majd félretesszük. A joghurtot a tejföllel, a porcukorral, a vaníliás cukorral és a liszttel összekeverjük, és a habhoz adjuk. Az őszibarackot apró kockára vágjuk, és beleforgatjuk a masszába. A tésztát megfelezzük. Egyik felét kinyújtjuk, lisztezett, olajozott tepsibe tesszük, majd ráöntjük a tölteléket. A tészta másik felét ráreszeljük. Előmelegített sütőben kb. 45 perc alatt lassú tűzön készre sütjük.
25 dkg liszt
15 dkg margarin
4 tojássárgája
10 dkg porcukor
1 csomag sütőpor
1 citrom reszelt héja
A töltelékhez:
1 konzerv őszibarackbefőtt
4 kis pohár joghurt
1 kis pohár tejföl
5 evőkanál liszt
3 csomag vaníliás cukor
15 dkg porcukor
4 tojásfehérje
A hozzávalókból tésztát gyúrunk, majd hűtőben pihentetjük 1 órát. A töltelékhez valókat összedolgozzuk. A tojások fehérjéből habot készítünk, majd félretesszük. A joghurtot a tejföllel, a porcukorral, a vaníliás cukorral és a liszttel összekeverjük, és a habhoz adjuk. Az őszibarackot apró kockára vágjuk, és beleforgatjuk a masszába. A tésztát megfelezzük. Egyik felét kinyújtjuk, lisztezett, olajozott tepsibe tesszük, majd ráöntjük a tölteléket. A tészta másik felét ráreszeljük. Előmelegített sütőben kb. 45 perc alatt lassú tűzön készre sütjük.