Hozzávalók:
20 dkg liszt
10 dkg zsír
2 dl víz
csipet só
1 tk cukor
5 db tojás
A krémhez:
1 cs vaníliás pudingpor
2 cs vaníliás cukor
ízlés szerint cukor
4 dl tej
2 db tojás
A habhoz:
200 ml tejszín
2 ek porcukor
1 cs vaníliás cukor
1 cs habfixáló
Elkészítés:
Egy lábasba öntjük a vizet, ebben megolvasztjuk a zsírt, hozzátesszük a cukrot és a sót. Ha elolvadt a zsír, hozzáöntjük a lisztet, és elkeverjük, lehúzzuk a lángról.
Egy keverőtálba átöntjük a masszát és egyenként hozzádolgozzuk a tojásokat, majd hagyjuk pihenni (kb fél óra, mikor hogy sikerül).
A krémhez egy lábasba tesszük a pudingport, a 2 tojássárgáját, a vaníliás cukrot és a cukrot, kevés tejjel kézi habverővel elkeverjük, majd hozzáadjuk a többi tejet. Gyorsan felverjük a 2 tojásfehérjét kemény habbá.
A pudingot megfőzzük, ha szépen besűrűsödött, elzárjuk a gázt és azon forrón beleforgatjuk a felvert fehérjét. Hűtjük.
A habhoz egy tálba öntjük a tejszínt és a többi hozzávalót, kemény habbá verjük, majd hűtőbe tesszük.
A tésztából 2 teáskanállal diónyit adagolunk a sütőpapíros tepsibe.
Előmelegített sütőben közepes lángon megsütjük (ajtót nyitni tilos!!), kb 15 perc.
Amikor megsültek, hagyjuk kihűlni a pufikat, és utána kezdődhet az összerakás: a pufik tetejét levágjuk, egy kanálnyi krémet teszünk bele, utána a hab, vissza rá a tetejét.Porcukorral megszórjuk.