KÉPVISELŐFÁNK.
2015. április 09. írta: Kránicz Györgyi

KÉPVISELŐFÁNK.







Hozzávalók:

20 dkg liszt
10 dkg zsír
2 dl víz
csipet só
1 tk cukor
5 db tojás

A krémhez:
1 cs vaníliás pudingpor
2 cs vaníliás cukor
ízlés szerint cukor
4 dl tej
2 db tojás

A habhoz:
200 ml tejszín
2 ek porcukor
1 cs vaníliás cukor
1 cs habfixáló

Elkészítés:

Egy lábasba öntjük a vizet, ebben megolvasztjuk a zsírt, hozzátesszük a cukrot és a sót. Ha elolvadt a zsír, hozzáöntjük a lisztet, és elkeverjük, lehúzzuk a lángról.
Egy keverőtálba átöntjük a masszát és egyenként hozzádolgozzuk a tojásokat, majd hagyjuk pihenni (kb fél óra, mikor hogy sikerül).
A krémhez egy lábasba tesszük a pudingport, a 2 tojássárgáját, a vaníliás cukrot és a cukrot, kevés tejjel kézi habverővel elkeverjük, majd hozzáadjuk a többi tejet. Gyorsan felverjük a 2 tojásfehérjét kemény habbá.
A pudingot megfőzzük, ha szépen besűrűsödött, elzárjuk a gázt és azon forrón beleforgatjuk a felvert fehérjét. Hűtjük.
A habhoz egy tálba öntjük a tejszínt és a többi hozzávalót, kemény habbá verjük, majd hűtőbe tesszük.
A tésztából 2 teáskanállal diónyit adagolunk a sütőpapíros tepsibe.
Előmelegített sütőben közepes lángon megsütjük (ajtót nyitni tilos!!), kb 15 perc.

Amikor megsültek, hagyjuk kihűlni a pufikat, és utána kezdődhet az összerakás: a pufik tetejét levágjuk, egy kanálnyi krémet teszünk bele, utána a hab, vissza rá a tetejét.Porcukorral megszórjuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://gyorgyisegek.blog.hu/api/trackback/id/tr217543672

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása