hozzávalók / 4 adag
A tésztához
50 dkg finomliszt
15 dkg porcukor
10 dkg vaj
1 kávéskanál sütőpor
3 db tojás
3 ek cukrozatlan kakaópor
3 ek méz
4 ek tejföl
A krémhez
7 dl tej
10 dkg margarin
4 csapott ek cukor
2 tasak tejszínízű pudingpor
A tetejére
20 dkg tortabevonó
elkészítés
A tésztához a lisztet, a porcukrot, a 10 dkg vajat, a sütőport, a tojást, a 3 ek kakaót, a mézet és a tejfölt összegyúrjuk, majd 4 részre osztva tepsi nagyságúra nyújtjuk.
Előmelegítjük a sütőt.
A tepsi hátulját vajazzuk és lisztezzük, rátesszük a tésztát. Addig sütjük, míg szép barnás színe nem lesz.
A tejet lassú tűzre tesszük, beletesszük a fél margarint. A pudingot a cukorral és kevés tejjel csomómentesre keverjük, hozzáadjuk a tejhez és addig keverjük, míg kemény krémet nem kapunk.
Ha langyos a krém, megkenjük vele a lapokat, sorban egymás után.
A tortabevonót gőz felett felolvasztjuk, és mikor már kicsit hűlt, megkenjük vele a süteményünket.
Valóban csak másnap jó, mikor a mézes lap már puhulni kezd, de sokáig eláll.
A tésztához
50 dkg finomliszt
15 dkg porcukor
10 dkg vaj
1 kávéskanál sütőpor
3 db tojás
3 ek cukrozatlan kakaópor
3 ek méz
4 ek tejföl
A krémhez
7 dl tej
10 dkg margarin
4 csapott ek cukor
2 tasak tejszínízű pudingpor
A tetejére
20 dkg tortabevonó
elkészítés
A tésztához a lisztet, a porcukrot, a 10 dkg vajat, a sütőport, a tojást, a 3 ek kakaót, a mézet és a tejfölt összegyúrjuk, majd 4 részre osztva tepsi nagyságúra nyújtjuk.
Előmelegítjük a sütőt.
A tepsi hátulját vajazzuk és lisztezzük, rátesszük a tésztát. Addig sütjük, míg szép barnás színe nem lesz.
A tejet lassú tűzre tesszük, beletesszük a fél margarint. A pudingot a cukorral és kevés tejjel csomómentesre keverjük, hozzáadjuk a tejhez és addig keverjük, míg kemény krémet nem kapunk.
Ha langyos a krém, megkenjük vele a lapokat, sorban egymás után.
A tortabevonót gőz felett felolvasztjuk, és mikor már kicsit hűlt, megkenjük vele a süteményünket.
Valóban csak másnap jó, mikor a mézes lap már puhulni kezd, de sokáig eláll.