hozzávalók / 4 adag
1 kg csontos sertéskaraj (szeletelt sertés rövidkaraj)
5 db csemegeuborka
4 db lilahagyma
1 dl főzőtejszín
2 ek tejföl
2 gerezd fokhagyma
2 evőkanál finomliszt
fűszerpaprika ízlés szerint
bors ízlés szerint
magyaros fűszerkeverék ízlés szerint
3 ek napraforgó olaj
elkészítés
A húst kissé kiklopfoljuk és feltesszük vízbe főni.
A mártást elkészítjük, a hagymát karikára vágjuk és az olajban megdinszteljük.
Ha kész, felöntjük a tejszínnel, beletesszük a fűszereket, fokhagymát, lisztet, tejfölt és az apróra vágott uborkát.
A húst kissé lepirítjuk olajon, ha megfőtt, ráöntjük a mártást és 1-2 perc alatt összefőzzük.
Tálaljuk rizzsel vagy főtt burgonyával.
1 kg csontos sertéskaraj (szeletelt sertés rövidkaraj)
5 db csemegeuborka
4 db lilahagyma
1 dl főzőtejszín
2 ek tejföl
2 gerezd fokhagyma
2 evőkanál finomliszt
fűszerpaprika ízlés szerint
bors ízlés szerint
magyaros fűszerkeverék ízlés szerint
3 ek napraforgó olaj
elkészítés
A húst kissé kiklopfoljuk és feltesszük vízbe főni.
A mártást elkészítjük, a hagymát karikára vágjuk és az olajban megdinszteljük.
Ha kész, felöntjük a tejszínnel, beletesszük a fűszereket, fokhagymát, lisztet, tejfölt és az apróra vágott uborkát.
A húst kissé lepirítjuk olajon, ha megfőtt, ráöntjük a mártást és 1-2 perc alatt összefőzzük.
Tálaljuk rizzsel vagy főtt burgonyával.