hozzávalók / 4 adag
A sütőforma előkészítéséhez
1 ek vaj
1 evőkanál finomliszt
A tésztához
50 dkg finomliszt
3 dl tej
4 ek cukor
10 dkg vaj
2.5 dkg élesztő
2 db tojás
1 csomag vaníliás cukor
A töltelékhez
45 dkg őszibarack konzerv
elkészítés
Az élesztőt fél dl langyos tejben kis kanál cukorral meleg helyen duplájára kelesztjük.
A lisztbe beletesszük a tojást, vajat, cukort, felfutatott élesztőt, vaníliás cukrot, és annyi tejet, hogy lágy tésztát kapjunk.
Meleg helyen duplájára kelesztjük.
A tésztából napraforgó alakú figurát készítünk úgy, hogy kinyújtjuk a tésztát, kockákat vágunk belőle, majd természetesen késsel virág mintára formáljuk, és minden virágnak a közepét benyomkodjuk, majd ide kerül a barack.
Előmelegítjük a sütőt. Lisztezett, olajozott tepsiben készre sütjük.
Majd ha kihűlt a tészta, mindegyik közepébe egy fél barackot teszünk.
A sütőforma előkészítéséhez
1 ek vaj
1 evőkanál finomliszt
A tésztához
50 dkg finomliszt
3 dl tej
4 ek cukor
10 dkg vaj
2.5 dkg élesztő
2 db tojás
1 csomag vaníliás cukor
A töltelékhez
45 dkg őszibarack konzerv
elkészítés
Az élesztőt fél dl langyos tejben kis kanál cukorral meleg helyen duplájára kelesztjük.
A lisztbe beletesszük a tojást, vajat, cukort, felfutatott élesztőt, vaníliás cukrot, és annyi tejet, hogy lágy tésztát kapjunk.
Meleg helyen duplájára kelesztjük.
A tésztából napraforgó alakú figurát készítünk úgy, hogy kinyújtjuk a tésztát, kockákat vágunk belőle, majd természetesen késsel virág mintára formáljuk, és minden virágnak a közepét benyomkodjuk, majd ide kerül a barack.
Előmelegítjük a sütőt. Lisztezett, olajozott tepsiben készre sütjük.
Majd ha kihűlt a tészta, mindegyik közepébe egy fél barackot teszünk.