Palacsinta alma darabokkal ,fahéjas porcukorr
2015. április 16. írta: Kránicz Györgyi

Palacsinta alma darabokkal ,fahéjas porcukorr






A palacsintához

HOZZÁVALÓK

1. 20 dkg liszt
2. 3 dl tej
3. kb. 2 dl szódavíz
4.2 egész tojás
5, csipetnyi só
6,1/2 dl étolaj
4 db alma
porcukor
fahéj

ELKÉSZÍTÉS
1.A tésztát néhány órával sütés előtt kell összekeverni, hogy a liszt jól megduzzadhasson. Ha azt akarjuk, hogy a palacsinta könnyű legyen, és a sütéshez már ne kelljen zsiradékot használni, akkor a habverővel már simára kevert tésztához öntsük végül az olajat..Kisütjük a palacsintákat.
2.Az almákat vékony szeletekre vágjuk a palacsinta sütőben kevés olajon pirosra sütjük .Ráöntjülk a palacsinta tésztát és kisütjük.
3.Végül fahéjas porcukorral megszórjuk.


A bejegyzés trackback címe:

https://gyorgyisegek.blog.hu/api/trackback/id/tr217543506

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása