Hozzávalók:
20 dkg liszt
2 tojás
2 ek cukor
2 ek kókuszreszelék
3 dl tej
1 dl olaj
A töltelékhez:
4 érett banán
15 dkg nádcukor
1 ek kókusz a szóráshoz
1 dl forró víz
Elkészítés:
A lisztet keverőtálba tesszük, majd hozzáadjuk a tojásokat, egy csipet sót, cukrot, a kókuszreszeléket és annyi tejet, hogy tejszín sűrűségű tésztát kapjunk.
10 percet pihentetjük.
Végül belekeverünk fél dl olajat és forró palacsintasütőben, kevés olajon piros palacsintákat sütünk belőle.
A banánt meghámozzuk, keresztben kettévágjuk.
A nádcukrot magas falú serpenyőben karamellizáljuk, felöntjük 1 dl forró vízzel.
Ha már mártásszerű az állaga, beleszórjuk a kókuszreszeléket és megforgatjuk benne a banándarabokat.
Közepes tűzön 1 percet főzzük.
Tányérra teszünk 1 palacsintát, ráfektetünk 1 banánt, hogy a csúcsos vége kifelé álljon, ráhajtjuk a palacsinta másik felét, a két hosszúkás oldalát aláhajtjuk.
Végül meglocsoljuk a forró karamellel, és megszórjuk kókuszreszelékkel.
20 dkg liszt
2 tojás
2 ek cukor
2 ek kókuszreszelék
3 dl tej
1 dl olaj
A töltelékhez:
4 érett banán
15 dkg nádcukor
1 ek kókusz a szóráshoz
1 dl forró víz
Elkészítés:
A lisztet keverőtálba tesszük, majd hozzáadjuk a tojásokat, egy csipet sót, cukrot, a kókuszreszeléket és annyi tejet, hogy tejszín sűrűségű tésztát kapjunk.
10 percet pihentetjük.
Végül belekeverünk fél dl olajat és forró palacsintasütőben, kevés olajon piros palacsintákat sütünk belőle.
A banánt meghámozzuk, keresztben kettévágjuk.
A nádcukrot magas falú serpenyőben karamellizáljuk, felöntjük 1 dl forró vízzel.
Ha már mártásszerű az állaga, beleszórjuk a kókuszreszeléket és megforgatjuk benne a banándarabokat.
Közepes tűzön 1 percet főzzük.
Tányérra teszünk 1 palacsintát, ráfektetünk 1 banánt, hogy a csúcsos vége kifelé álljon, ráhajtjuk a palacsinta másik felét, a két hosszúkás oldalát aláhajtjuk.
Végül meglocsoljuk a forró karamellel, és megszórjuk kókuszreszelékkel.