A TÉSZTÁHOZ
Hozzávalók:
1. 20 dkg liszt
2. 3 dl tej
3. kb. 2 dl szódavíz
4.2 egész tojás
5, csipetnyi só
6,• 1/2 dl étolaj
7.2 nagy alma
A TÖLTELÉKHEZ
1.1 kis dobozos hulala tejszín
2.15 dkg dió
AZ ÖNTETHEZ
1.4 kanál cukor
2.2 kanál ráma margarin
3.fél deci főző tejszín
ELKÉSZÍTÉS
1.A tésztát néhány órával sütés előtt kell összekeverni, hogy a liszt jól megduzzadhasson. Ha azt akarjuk, hogy a palacsinta könnyű legyen, és a sütéshez már ne kelljen zsiradékot használni, akkor a habverővel már simára kevert tésztához öntsük végül az olajat.Hozzá adjuk a lereszelt almákat is összekervjük és kisütjük a palacsintákat.
2.A hulala tejszínt kemény habbá verjük és hozzá adjuk a diót alaposan össze keverjük ,Minden palacsintát
megtöltjük a krémmel.
3.A cukrot karamelizáljuk pici főző tejszínnel.mikor már jó barna a színe bele tesszük a vajat és a maradék főző tejszínt.össze forraljuk alaposan ,majd a kész palacsintákra öntjük.
Hozzávalók:
1. 20 dkg liszt
2. 3 dl tej
3. kb. 2 dl szódavíz
4.2 egész tojás
5, csipetnyi só
6,• 1/2 dl étolaj
7.2 nagy alma
A TÖLTELÉKHEZ
1.1 kis dobozos hulala tejszín
2.15 dkg dió
AZ ÖNTETHEZ
1.4 kanál cukor
2.2 kanál ráma margarin
3.fél deci főző tejszín
ELKÉSZÍTÉS
1.A tésztát néhány órával sütés előtt kell összekeverni, hogy a liszt jól megduzzadhasson. Ha azt akarjuk, hogy a palacsinta könnyű legyen, és a sütéshez már ne kelljen zsiradékot használni, akkor a habverővel már simára kevert tésztához öntsük végül az olajat.Hozzá adjuk a lereszelt almákat is összekervjük és kisütjük a palacsintákat.
2.A hulala tejszínt kemény habbá verjük és hozzá adjuk a diót alaposan össze keverjük ,Minden palacsintát
megtöltjük a krémmel.
3.A cukrot karamelizáljuk pici főző tejszínnel.mikor már jó barna a színe bele tesszük a vajat és a maradék főző tejszínt.össze forraljuk alaposan ,majd a kész palacsintákra öntjük.