Túrós-tejszínes epres őzgerinc
2015. április 14. írta: Kránicz Györgyi

Túrós-tejszínes epres őzgerinc








2 dl Hulala habtejszín
30 dkg túró
1 csomag (20 dkg) babapiskóta
2 dl tej
30 dkg eper
1 csomag vaníliás cukor
3 evőkanál cukor

A tejszínt kemény habbá verjük, és beledolgozzuk a túrót. Hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, és elkeverjük. Az epret apró kockára vágjuk, hozzáadjuk a túrós masszához. Díszítésnek hagyjunk belőle. Kibélelünk sütőpapírral egy őzgerincformát, és beleöntjük a masszát, majd elegyengetjük. A babapiskótát beáztatjuk a tejbe, és kirakjuk vele a őzgerincforma tetejét. Másnapig hűtőben tároljuk, majd kiborítva, lehúzva róla a papírt fogyasztjuk. 

A bejegyzés trackback címe:

https://gyorgyisegek.blog.hu/api/trackback/id/tr527543610

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása