4 db burgonya
1 fej fokhagyma
2 tojás
5 evőkanál liszt
só, bors ízlés szerint
2 dl víz
olaj
5 pár virsli, félbevágva
A burgonyát megmossuk, kettévágjuk, és lereszeljük kis lyukú reszelőn. A fokhagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, hozzáadjuk a masszához, továbbá a tojást, a sót, a borsot, a vizet, végül a lisztet is, és jól összekeverjük. Bő forró olajat előkészítünk, a virsliket megforgatjuk a masszában (ami ha lágynak tűnik, akkor egy kevés liszttel keményíthetjük). Kisütjük a virslis tócsnikat, melegen tálaljuk.
1 fej fokhagyma
2 tojás
5 evőkanál liszt
só, bors ízlés szerint
2 dl víz
olaj
5 pár virsli, félbevágva
A burgonyát megmossuk, kettévágjuk, és lereszeljük kis lyukú reszelőn. A fokhagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, hozzáadjuk a masszához, továbbá a tojást, a sót, a borsot, a vizet, végül a lisztet is, és jól összekeverjük. Bő forró olajat előkészítünk, a virsliket megforgatjuk a masszában (ami ha lágynak tűnik, akkor egy kevés liszttel keményíthetjük). Kisütjük a virslis tócsnikat, melegen tálaljuk.