A tésztához:
6 tojás
6 evőkanál kristálycukor
6 evőkanál finomliszt
4 evőkanál rétesliszt
fél csomag sütőpor
fél bögre lefőzött feketekávé
A krémhez:
2 csomag készen vásárolt tiramisu krémpor
5 dl tej
A tetejére:
kakaópor
1 dl tejszín
A tésztához felverjük a tojások fehérjét géppel, majd kanalanként hozzáadjuk a cukrot, egyenként a tojások sárgáját, ezután pedig kanalanként hozzátesszük a sütőporral elkevert lisztet, de ezt már óvatosan keverjük. Vajazott, lisztezett, közepes méretű tepsibe simítjuk, előmelegített sütőben 180°C-on tűpróbáig sütjük.
A krémet a tejjel elkészítjük a rajta levő utasítások szerint. Amikor a piskóta kihűlt, meglocsoljuk kávéval és három lapra vágjuk. Ezután megtöltjük a krémmel úgy, hogy a bevonására is jusson. A tejszínt kemény habbá verjük, és díszítésként habzsákból a sütemény tetejére nyomunk belőle. Végül jól megszórjuk kakaóporral.
6 evőkanál kristálycukor
6 evőkanál finomliszt
4 evőkanál rétesliszt
fél csomag sütőpor
fél bögre lefőzött feketekávé
A krémhez:
2 csomag készen vásárolt tiramisu krémpor
5 dl tej
A tetejére:
kakaópor
1 dl tejszín
A tésztához felverjük a tojások fehérjét géppel, majd kanalanként hozzáadjuk a cukrot, egyenként a tojások sárgáját, ezután pedig kanalanként hozzátesszük a sütőporral elkevert lisztet, de ezt már óvatosan keverjük. Vajazott, lisztezett, közepes méretű tepsibe simítjuk, előmelegített sütőben 180°C-on tűpróbáig sütjük.
A krémet a tejjel elkészítjük a rajta levő utasítások szerint. Amikor a piskóta kihűlt, meglocsoljuk kávéval és három lapra vágjuk. Ezután megtöltjük a krémmel úgy, hogy a bevonására is jusson. A tejszínt kemény habbá verjük, és díszítésként habzsákból a sütemény tetejére nyomunk belőle. Végül jól megszórjuk kakaóporral.