Sport szelet torta
2015. április 14. írta: Kránicz Györgyi

Sport szelet torta








Piskóta:
6 tojás
6 evőkanál cukor
6 evőkanál liszt
pici só
fél csomag sütőpor

Krém:
1 kis dobozos (2 dl) Hulala habtejszín
10 dkg ét tortabevonó csokoládé
fél csomag zselatinpor
2 evőkanál kakaópor

Díszítés:
3 db Sport szelet csokoládé
kis olaj
kis víz
1 csomag tojás alakú cukorka
fél csomag tortadara

A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a sót és habverővel addig verjük, míg kemény hab nem lesz belőle. Akkor a kristálycukrot kanalanként hozzáadjuk, utána egyesével a tojássárgákat. A lisztet elkeverjük a sütőporral, és óvatosan hozzáadjuk a masszához. A sütőt 180°C-ra előmelegítjük, egy 34 cm-es tepsi alját kiolajozzuk és teszünk bele sütőpapírt (az oldalára nem kell), majd beleöntjük a masszát. Kb. 40 perc alatt készre sütjük.
A krémhez a tejszínt lábasba öntjük, beletesszük a összedarabolt csokit és a kakaót, majd kis lángon összeolvasztjuk. Teljesen kihűtjük. A zselatint elkészítjük a rajta levő utasítás szerint. A kihűlt tejszínt kemény habbá verjük,  hozzáadjuk a zselatint, és hűtőben dermesztjük.
A kihűlt piskótát középen kettévágjuk, majd a két piskótát megint kettévágjuk. Az első piskótára rákenjük a krémet, és így tovább, míg el nem fogy mind a négy lap. A tetejét nem kell krémmel megkenni.
A tetejére a feldarabolt Sport szeleteket az olajjal és a vízzel tűzön felolvasztjuk, és a torta tetejére kenjük. Az oldalát bevonjuk tortadarával. A tetejét kirakjuk a húsvéti tojásokkal. 

A bejegyzés trackback címe:

https://gyorgyisegek.blog.hu/api/trackback/id/tr997543544

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása