50 dkg liszt
2 tojás
2,5 dkg élesztő
10 dkg vaj
5 evőkanál cukor
30 dkg darált mák
3 dl langyos tej
1 üveg magozott meggybefőtt
olaj
1 citrom reszelt héja
Az élesztőt kevés tejben, 1 kiskanál cukorral alaposan elkeverjük, majd meleg helyen felfuttatjuk. A lisztet, 1 tojást, a vajat, 1 kanál cukrot és az élesztőt annyi tejjel, hogy lágy tésztát kapjunk, alaposan elkeverjük. Meleg helyen duplájára kelesztjük.
Kinyújtjuk a tésztát, megszórjuk mákkal, 4 kanál cukorral, citromhéjjal, meggyel, majd alaposan meglocsoljuk olajjal és feltekerjük. A tetejét megkenjük tojássárgájával. Egy tepsit kiolajozunk, lisztezünk, majd beletesszük a tésztát és 180°C-ra előmelegített sütőben megsütjük.
2 tojás
2,5 dkg élesztő
10 dkg vaj
5 evőkanál cukor
30 dkg darált mák
3 dl langyos tej
1 üveg magozott meggybefőtt
olaj
1 citrom reszelt héja
Az élesztőt kevés tejben, 1 kiskanál cukorral alaposan elkeverjük, majd meleg helyen felfuttatjuk. A lisztet, 1 tojást, a vajat, 1 kanál cukrot és az élesztőt annyi tejjel, hogy lágy tésztát kapjunk, alaposan elkeverjük. Meleg helyen duplájára kelesztjük.
Kinyújtjuk a tésztát, megszórjuk mákkal, 4 kanál cukorral, citromhéjjal, meggyel, majd alaposan meglocsoljuk olajjal és feltekerjük. A tetejét megkenjük tojássárgájával. Egy tepsit kiolajozunk, lisztezünk, majd beletesszük a tésztát és 180°C-ra előmelegített sütőben megsütjük.