Mézes-almás sütemény
2015. április 14. írta: Kránicz Györgyi

Mézes-almás sütemény







Tészta:
20 dkg liszt
3 evőkanál margarin
3 tojássárgája
fél csomag sütőpor
2 evőkanál cukor
1 evőkanál citromlé
sárgabaracklekvár

Töltelék:
1 kg alma
2 evőkanál méz
1 evőkanál cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 kávéskanál fahéj

Hab:
5 tojásfehérje
2 evőkanál cukor

Tésztát összegyúrjuk a hozzávalókkal – a lekvár kivételével. Az almát meghámozzuk, lereszeljük és hozzáadjuk a töltelékhez felsoroltakat. A tésztát lisztezett, olajozott közepes méretű tepsibe tesszük és 180°C-ra előmelegített sütőben félig megsütjük. Kivesszük a sütőből, bekenjük lekvárral és rátesszük az almát. Ezzel sütjük kb. 10 percig. A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük. A süteményt kivesszük a sütőből és rátesszük a tojásfehérjét. Ezzel sütjük még kb. 10 percig. 

A bejegyzés trackback címe:

https://gyorgyisegek.blog.hu/api/trackback/id/tr787543586

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása