Mascarponés-puncsos sütemény
2015. április 14. írta: Kránicz Györgyi

Mascarponés-puncsos sütemény







A tésztához:
6 tojás
30 dkg liszt
12,5 dkg (fél kocka) margarin
6 evőkanál cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 doboz mascarpone (250 g)
fél csomag sütőpor

A krémhez:
1 csomag főzés nélküli puncs pudingpor
5 dl tej

A tetejére:
1 evőkanál margarin
1 evőkanál cukor
1 evőkanál kakaópor

A tésztához 6 tojássárgáját 5 evőkanál cukorral, plusz a margarinnal habosra keverünk. A lisztbe beletesszük a sütőpor és a vaníliás cukrot. A 6 tojásfehérjét kemény habbá verjük. A lisztet összekeverjük a margarinos cukorral, majd beleforgatjuk a tojásfehérjét. Olajozott, lisztezett, közepes méretű tepsibe tesszük a tésztát.
A mascarponét összekeverjük egy kanál liszttel, egy kanál cukorral, és a tésztán vizes késsel elsimítjuk. Előmelegített sütőben 180°C-on megsütjük.
Elkészítjük a pudingot. Ha kihűlt a tészta, rátesszük a pudingot. A tetejére a hozzávalókat tűzön elkészítjük, és a tetejére csak rácsepegtetjük. 

A bejegyzés trackback címe:

https://gyorgyisegek.blog.hu/api/trackback/id/tr607543588

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása