Elefántkönnycsepp
2015. április 14. írta: Kránicz Györgyi

Elefántkönnycsepp







6 tojás
12 dkg porcukor
12 dkg liszt
2 evőkanál kakaópor

Krém:
20 dkg margarin
20 dkg porcukor
1 dl Hulala habtejszín
3 dl tej
1 csomag vaníliás pudingpor
2 db banán

Máz:
10 dkg tortabevonó csokoládé

A tésztához a tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a kakaót és a felvert habot. Sütőpapírral bélelt gáztepsibe simítjuk, megsütjük. Ha kész, nedves konyharuhába borítjuk, feltekerjük, és hagyjuk teljesen kihűlni. Elkészítjük a krémhez a pudingot, ha kihűlt, összekeverjük az előre kikevert porcukros margarinnal. A tejszínt kemény habbá verjük, és hozzáadjuk a pudinghoz. Kisimítjuk a tésztát, és rákenjük a krémet. Beletesszük a banánt, és óvatosan feltekerjük. Csokimázzal bevonjuk. 

A bejegyzés trackback címe:

https://gyorgyisegek.blog.hu/api/trackback/id/tr737543616

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása