Csokoládés-banános őzgerinc
2015. április 14. írta: Kránicz Györgyi

Csokoládés-banános őzgerinc







6 dl tej
20 dkg kókuszreszelék
10 dkg tejpor
12,5 dkg (fél kocka) margarin
3 evőkanál cukor
1 csomag vaníliás cukor
5 evőkanál liszt
1 banán
1 db Sport szelet csokoládé
háztartási keksz
készen vásárolt csokoládéöntet

A tejet feltesszük a cukorral, a vaníliás cukorral és a margarinnal a tűzre, és kevés tejjel elkeverjük a lisztet. Mikor felforrt a tej, hozzáadjuk a lisztet, és lassú tűzön állandó keverés mellett besűrítjük. Ha kész, levesszük a tűzről, és elkeverjük benne a kókuszreszeléket és a tejport.
Kibélelünk sütőpapírral egy őzgerincformát, belesimítjuk a fele masszát, majd az apróra vágott banánt és csokoládét, ezután befedjük a maradék masszával.
A háztartási kekszet tejben kicsit megáztatjuk, és befedjük vele a tetejét. Egy éjszakára hűtőbe tesszük, és másnap kiborítva lehúzzuk róla a papírt, majd kanálból rácsorgatott csokoládéöntettel kínáljuk. 

A bejegyzés trackback címe:

https://gyorgyisegek.blog.hu/api/trackback/id/tr617543590

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása