Pizzatekercs
2015. április 13. írta: Kránicz Györgyi

Pizzatekercs







hozzávalók / 4 adag
50 dkg finomliszt
2 db tojás
2 ek vaj (lágy)
2.5 dkg élesztő
3 dl tej
160 g pizzaszósz
20 dkg párizsi
1 ek szezámmag
só ízlés szerint
0.5 teáskanál cukor

elkészítés
Az élesztőt fél deci meleg tejben, amiben elkevertük a cukrot, duplájára kelesztjük.
A lisztbe beletesszük a tojást, sót, vajat, a felfutatott élesztőt és a langyos tejet, lágy gyúrható tésztát kapunk. A tésztának nem szabad ragadni a műanyag edényhez, ha ragad, akkor kevés lisztet tegyünk hozzá.
Meleg helyen duplájára dagasztjuk a tésztát.
Ha kész, kinyújtjuk a tésztát, megkenjük a pizzakrémmel, rávagdossuk a párizsit, feltekerjük, és szeletekre vágjuk.
Megszórjuk szezámmaggal, előmelegített sütőben készre sütjük.

A bejegyzés trackback címe:

https://gyorgyisegek.blog.hu/api/trackback/id/tr947543632

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása