hozzávalók / 4 adag
1 kg sertéscomb
20 dkg csemegekukorica
1 kg burgonya
2 dl növényi tejszín
20 dkg ementáli sajt
1 közepes db fehér hagyma
1 csipet só
bors ízlés szerint
1 teáskanál füstölt pirospaprika
5 ek napraforgó olaj
1 púpozott ek teljes kiőrlésű liszt
elkészítés
A húst megmossuk, és hosszú csíkokra vágjuk.
Feltesszük főni az apróra vágott fokhagymával, borssal, sóval, ételízesítővel.
A főzőtejszínt kikeverjük a liszttel, a sajttal, a megpucolt apróra vágott hagymával.
Mikor a hús teljesen megpuhult, öntünk rá olajat, és lepirítjuk, ráöntjük a kukoricát és az elkészített tejszínt.
2 perc alatt összefőzzük, és megszórjuk pirospaprikával.
Krumplipürével tálaljuk.
költség: 2000 Ft
elkészítettem: 9 alkalommal