Hozzávalók:
40 dkg szilva
4 tojás
3 evő kanál cukor
1 dl olaj
fél csomag sütőpor
6 evő kanál liszt
1 evő kanál kakaó
Sziruphoz:
1 evő kanál méz
1 evő kanál cukor
1 kis evő kanál fahéj
fél dl víz
Elkészítés:
A tojásokat egy keverő edénybe feltörjük,hozzá adjuk a cukrot ,olajat ,alaposan elkeverjük.
A lisztet elkeverjük a sütőporral és kanalanként hozzá adjuk a tojásos masszához.
Megfelezzük a masszát és az egyik felébe bele tesszük a kakaót.
Egy tepsit kiolajozunk és lisztezünk ,előbb a sárga masszát ,majd kakaós masszát beleöntjük.
A tűzön össze forraljuk a sziruphoz valókat,kb 2 perc alatt.
A szilvát megmossuk ,kimagozzuk és a szirupban alaposan megforgatjuk ,és a süteményre sorban rá rakjuk.
Előmelegített sütőben kb 30 perc alatt megsütjük.