A tortához
50 dkg háztartási keksz (1 csomag)
450 g tejföl
3 ek cukor
3 ek porcukor
3 db lapzselatin
4 dl tej
5 ml rumaroma
1 dl víz (forró)
A díszítéshez
8 dkg csokoládé (2 db rumos csokoládé szelet)
4 ek tejszínhab
elkészítés
A háztartási kekszet a rumos tejben beáztatjuk.
A tejfölt kikeverjük a porcukorral, hozzáadjuk a lap zselatint, amit előzőleg a rajta levő utasítások szerint elkészítettünk, hűtőben dermesztjük.
Egy téglalap alakú tortaformát kibélelünk sütőpapírral.
A megdermedt tejfölt kivesszük a hűtőből, a cukrot karamellizáljuk, felöntjük 1 dl forró vízzel, hozzáadjuk a tejfölhöz, és visszarakjuk a hűtőbe.
A tortaforma aljára lerakunk egy sor kekszet, egy sor krémet, míg el nem fogy.
Másnapig hűtőben tartjuk, amikor kivesszük, lehúzzuk róla a papírt, reszelt csokoládéval és tejszínhabbal díszítjük.