Hozzávalók:
A tésztához:
6 tojás
4 kanál liszt
1 sütőpor
fél kocka ráma
4 kanál porcukor
A krémhez:
20 dkg túró
1 konzerv barack befőtt
3 evő kanál porcukor
1 vaníliás cukor
2 ev kanál tejföl
A tetejére:
1 csomag torta zselé
1 dl hulala tejszín
3 db barack befőtt
10 dkg darált dió az oldalára
3 lapzselatin
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk.
A tojások sárgáját alaposan kikeverjük a porcukorral, és a rámával.
A tojásfehérjét, csipet sóval kemény habbá verjük.
A lisztbe beleszórjuk a sütőpor,t elkeverjük, majd a tojássárgás keverékhez adjuk.
Óvatosan hozzá keverjük a masszához a kemény tojásfehérje habot is.
Egy szív alakú torta formát ki olajozunk, és kibéleljük sütőpapírral. Bele öntjük a masszát, majd előmelegített sütőben 160-180 fokon tűpróbáig sütjük.
Mikor kihűlt ketté vágjuk.
A krémhez a túrót alaposan összetörjük, és hozzá adjuk a porcukrot, vaníliás cukrot, tejfölt, valamint a kis darabokra vágott barackot is. (1-2 darab barackot tegyünk félre a tetejére)
A krémmel megtöltjük a tortát, és a széleit is bevonjuk vele.
A tetejére a hulalát kemény habbá verjük.
A zselatint elkészítjük a csomagoláson levő utasítás szerint, és hozzá adjuk a felvert habhoz.
A barackot össze törjük, és szintén a habhoz adjuk. 10 percre hűtőbe tesszük a krémet dermedni.
A torta zselét elkészítjük a csomagoláson lévő levő utasítás szerint bevonjuk vele a tortánk tetejét.
A habot habzsákba töltjük, és kidíszítjük vele tortát.
A torta oldalát bevonjuk darált dióval.