hozzávalók / 4 adag
1 csomag réteslap
1 kg alma
1 kg körte
4 ek citromlé
7 csapott ek cukor
1 db tojás
2 kávéskanál fahéj
1 dl vaníliapuding
2 dl tej
1 teáskanál napraforgó olaj
2 csomag vaníliás cukor
0.5 tasak rétes fix
elkészítés
Az almát és a körtét megmossuk, meghámozzuk, lereszeljük.
Hozzáadunk 3-3 kanál cukrot, vaníliás cukrot, majd 2-2 kanál citromlevet, hogy ne barnuljon meg a gyümölcs.
Ízlés szerint adhatunk hozzá fahéjat és fél csomag rétes fixet, hogy sütés közben ne ázzanak szét a réteslapok.
3 db réteslapot előveszünk, megolajozzuk, szétterítjük rajta a tölteléket és felhajtjuk.
A tetejét megkenjük tojássárgájával.
Olajozott tepsiben készre sütjük.
A pudingot a 1 kanál cukorral és tejjel elkészítjük, és a kihűlt rétesekre öntjük.
sütési hőfok: 180°C
sütési mód: alul-felül sütés
költség: 1000 Ft
elkészítettem: 6 alkalommal