hozzávalók / 5 adag
A tésztához
50 dkg finomliszt
2 db tojás
1 teáskanál paprikakrém
1 teáskanál fűszerpaprika
2 ek vaj
bors ízlés szerint
3 db burgonya (főtt, áttört)
50 g élesztő
2 dl tej (langyos)
0.25 teáskanál cukor
A töltelékhez
1 kg virsli
A tetejéhez
1 db tojássárgája
1 ek szezámmag
elkészítés
Kicsi langyos tejben elkeverjük a cukrot és az élesztőt, meleg helyen felfuttatjuk.
A lisztbe beletesszük a vajat, 2 tojást, paprikakrémet tetszés szerint, borsot, a pirospaprikát, a felfutatott élesztőt, az áttört burgonyát, és kevés langyos tejjel lágy tésztát gyúrunk.
Meleg helyen duplájára kelesztjük.
Ha kész, kinyújtjuk, 5 cm-es csíkokat vágunk belőle, és minden virslit csiga alakban feltekerjük vele.
A sütőt előmelegítjük.
A tepsit kiolajozzuk, lisztezzük, beletesszük a tésztát.
Tojássárgájával mindegyiket bekenjük, és megszórjuk szezámmaggal. Készre sütjük.
A tésztához
50 dkg finomliszt
2 db tojás
1 teáskanál paprikakrém
1 teáskanál fűszerpaprika
2 ek vaj
bors ízlés szerint
3 db burgonya (főtt, áttört)
50 g élesztő
2 dl tej (langyos)
0.25 teáskanál cukor
A töltelékhez
1 kg virsli
A tetejéhez
1 db tojássárgája
1 ek szezámmag
elkészítés
Kicsi langyos tejben elkeverjük a cukrot és az élesztőt, meleg helyen felfuttatjuk.
A lisztbe beletesszük a vajat, 2 tojást, paprikakrémet tetszés szerint, borsot, a pirospaprikát, a felfutatott élesztőt, az áttört burgonyát, és kevés langyos tejjel lágy tésztát gyúrunk.
Meleg helyen duplájára kelesztjük.
Ha kész, kinyújtjuk, 5 cm-es csíkokat vágunk belőle, és minden virslit csiga alakban feltekerjük vele.
A sütőt előmelegítjük.
A tepsit kiolajozzuk, lisztezzük, beletesszük a tésztát.
Tojássárgájával mindegyiket bekenjük, és megszórjuk szezámmaggal. Készre sütjük.