Tarkabab leves sajtgaluskával recept
2015. április 24. írta: Kránicz Györgyi

Tarkabab leves sajtgaluskával recept







hozzávalók / 4 adag
2 szál sárgarépa
1 szál petrezselyem
30 dkg tarkabab 
1 db tömlős sajt natúr
1 tojás
4 ek liszt
olaj
bors, só, pirospaprika

elkészítés
A tarkababot előző este be kell áztatni hideg vízbe.
A sárgarépát, petrezselymet megpucoljuk, lábasba tesszük, felöntjük hideg vízzel, hozzáadjuk a babot, sót, borsot, és készre főzzük.
Rántást készítünk, 1 kanál lisztet kevés olajjal világosbarnára pirítunk, felöntjük fél pohár hideg vízzel, és a leveshez adjuk.
A galuskához kinyomjuk a tömlős sajtot, hozzáadjuk a 3 kanál lisztet, 1 tojást, kevés vizet, és alaposan elkeverjük.
Nokedliszaggatón a leveshez adjuk, ha feljön a leves tetejére a galuska, kész is.

A bejegyzés trackback címe:

https://gyorgyisegek.blog.hu/api/trackback/id/tr407543408

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása