Húsvéti nyuszis hidegtál
2015. április 22. írta: Kránicz Györgyi

Húsvéti nyuszis hidegtál






Hozzávalók:

A virslisalátához:
1 nagy doboz tejföl
1 tubus majonéz
2 pár virsli
1 zacskó mexikói zöldségkeverék
3 db alma
só, bors
1 kanál mustár
1 dl étolaj

A nyuszi tetejére:
10 dkg füstölt sajt reszelve
10 dkg trappista sajt reszelve
20 dkg párizsi
1 sárgarépa
zeller levél


Elkészítés:
A tejfölt, a majonézt, a sót, a borsot, a mustárt és az olajat alaposan összekeverjük. A mexikói zöldségkeveréket sós
vízben puhára főzzük, majd leszűrjük.
A virslit apró kockára vágjuk, az almát megpucoljuk és szintén felkockázzuk. Mindent a majonézhez adunk
és alaposan össze keverjük.
Egy nagy tányéron kialakítjuk a virslis franciasalátából a nyuszi testét és a fejét. A két fajta reszelt sajtot alaposan összekeverjük és megszórjuk vele a nyuszit. (ez lesz a bundája)
A párizsiból kialakítjuk a nyuszi füleit, lábait, szemét és a farkát.
A répát megpucoljuk ebből kicsit levágunk ez lesz az orra és a szája.
1 pár spagetti tésztát apróra törünk ez a nyuszi bajusza. (de snidlinget is használhatunk hozzá)
A zeller levél lesz a nyuszi alatt a fű.

A bejegyzés trackback címe:

https://gyorgyisegek.blog.hu/api/trackback/id/tr307543430

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása