hozzávalók / 6 adag
1 kg sertéslapocka (darált)
0.5 kg főtt sonka (füstölt)
3 közepes fej lilahagyma
2 fej fokhagyma
1 közepes fej káposzta (savanyított)
2 ek sertészsír
375 g gyors rizs
2 dkg lecsó
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
magyaros fűszerkeverék ízlés szerint
fűszerpaprika ízlés szerint
1 ek napraforgó olaj
elkészítés
A sonkát ledaráljuk, összekeverjük a megpucolt hagymával és fokhagymával.
Hozzáadjuk a zsírt, lábasba tesszük, és tűzön -olajon- összefőzzük egy kicsit.
A fűszereket adjuk hozzá ízlés szerint, kb 5 perc múlva hozzáadjuk a darált húst is, és tovább főzzük még 5 percig.
Levesszük a tűzről és hozzáadjuk a rizst, a pirospaprikát, jól összedolgozzuk.
A harasztot kicsit megmossuk, mindegyikbe teszünk a húsból és feltekerjük.
Lábasba tesszük, felöntjük vízzel, és rátesszük a lecsót. Kb 1 óra alatt összefőzzük. (Ne sokáig főzzük, mert nagyon mancsos lesz a rizs.)
Majd utána lehet tálalni.
1 kg sertéslapocka (darált)
0.5 kg főtt sonka (füstölt)
3 közepes fej lilahagyma
2 fej fokhagyma
1 közepes fej káposzta (savanyított)
2 ek sertészsír
375 g gyors rizs
2 dkg lecsó
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
magyaros fűszerkeverék ízlés szerint
fűszerpaprika ízlés szerint
1 ek napraforgó olaj
elkészítés
A sonkát ledaráljuk, összekeverjük a megpucolt hagymával és fokhagymával.
Hozzáadjuk a zsírt, lábasba tesszük, és tűzön -olajon- összefőzzük egy kicsit.
A fűszereket adjuk hozzá ízlés szerint, kb 5 perc múlva hozzáadjuk a darált húst is, és tovább főzzük még 5 percig.
Levesszük a tűzről és hozzáadjuk a rizst, a pirospaprikát, jól összedolgozzuk.
A harasztot kicsit megmossuk, mindegyikbe teszünk a húsból és feltekerjük.
Lábasba tesszük, felöntjük vízzel, és rátesszük a lecsót. Kb 1 óra alatt összefőzzük. (Ne sokáig főzzük, mert nagyon mancsos lesz a rizs.)
Majd utána lehet tálalni.