Nagy kedvencünk a kínai étel. A csirkemell nagyon drága. Olcsóbban akartam kihozni, így esett a válsztásom a zalai felvágottra. Így sem rossz.
hozzávalók / 4 adag
1 üveg édes-savanyú mártás (vagy édes-savanyú csirke alappor)
20 dkg felvágott (zalai)
1 nagy fej vöröshagyma
1 db piros kaliforniai paprika (nagyobb)
20 dkg ananászkonzerv
0.5 dl ananászlé (a konzervből)
4 gerezd fokhagyma
1 ek napraforgó olaj
2 dl víz (az alapporhoz)
elkészítés
A kockára vágott zalai felvágottat olajon megpirítjuk.
Kevergetés közben adjuk hozzá először a nagyobb kockára vágott hagymát, paprikát és fokhagymát.
3 perc után hozzáadjuk az ananászkonzervet.
2 perc további pirítás után öntsük rá fél dl-t az ananászkonzerv levéből, 2 dl hideg vizet és a tasak tartalmát.
Jól elkeverve még 5 percig pároljuk.
Tálaljuk rizzsel vagy spagettivel.
hozzávalók / 4 adag
1 üveg édes-savanyú mártás (vagy édes-savanyú csirke alappor)
20 dkg felvágott (zalai)
1 nagy fej vöröshagyma
1 db piros kaliforniai paprika (nagyobb)
20 dkg ananászkonzerv
0.5 dl ananászlé (a konzervből)
4 gerezd fokhagyma
1 ek napraforgó olaj
2 dl víz (az alapporhoz)
elkészítés
A kockára vágott zalai felvágottat olajon megpirítjuk.
Kevergetés közben adjuk hozzá először a nagyobb kockára vágott hagymát, paprikát és fokhagymát.
3 perc után hozzáadjuk az ananászkonzervet.
2 perc további pirítás után öntsük rá fél dl-t az ananászkonzerv levéből, 2 dl hideg vizet és a tasak tartalmát.
Jól elkeverve még 5 percig pároljuk.
Tálaljuk rizzsel vagy spagettivel.