Édes-savanyú mártás zalai felvágottal
2015. április 19. írta: Kránicz Györgyi

Édes-savanyú mártás zalai felvágottal







Nagy kedvencünk a kínai étel. A csirkemell nagyon drága. Olcsóbban akartam kihozni, így esett a válsztásom a zalai felvágottra. Így sem rossz.

hozzávalók / 4 adag
1 üveg édes-savanyú mártás (vagy édes-savanyú csirke alappor)
20 dkg felvágott (zalai)
1 nagy fej vöröshagyma
1 db piros kaliforniai paprika (nagyobb)
20 dkg ananászkonzerv
0.5 dl ananászlé (a konzervből)
4 gerezd fokhagyma
1 ek napraforgó olaj
2 dl víz (az alapporhoz)

elkészítés
A kockára vágott zalai felvágottat olajon megpirítjuk.
Kevergetés közben adjuk hozzá először a nagyobb kockára vágott hagymát, paprikát és fokhagymát.
3 perc után hozzáadjuk az ananászkonzervet.
2 perc további pirítás után öntsük rá fél dl-t az ananászkonzerv levéből, 2 dl hideg vizet és a tasak tartalmát.
Jól elkeverve még 5 percig pároljuk.
Tálaljuk rizzsel vagy spagettivel.

A bejegyzés trackback címe:

https://gyorgyisegek.blog.hu/api/trackback/id/tr287543462

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása