Sonkás sajtos rakott palacsinta
2015. április 16. írta: Kránicz Györgyi

Sonkás sajtos rakott palacsinta








Hozzávalók:

A tésztához:

7 dl tej
1 dl olaj
1 tojás
csipet só
6 evő kanál liszt

A tölteléknek:
10 dkg trappista
10 dkg füstölt sajt
2 dl tejföl
1 tömlős sajt
30 dkg sonka
só, pirospaprika

Elkészítés:
A palacsinta tészta hozzávalóit habverővel alaposan össze keverjük, és 20percig állni hagyjuk. Majd az első palacsintát, hogy le ne ragadjon le a palacsintasütőbe kevés olajon, kisütjük. A többi alá már nem kell olaj.
A sonkát apró kockára vágjuk, és kevés olajon megpirítjuk,
A trappista és a füstölt sajtot lereszeljük.
A tejfölt a tömlős sajttal, a sóval és a pirospaprikával alaposan kikeverjük.
Egy tepsit kiolajozunk és lerakunk egy palacsintát, megkenjük tejfölös keverékkel, teszünk rá sonkát. Majd letakarjuk egy másik palacsintával..
Tovább rétegezzük, míg el nem fogynak a hozzávalók. a tetejét reszelt sajttal megszórjuk.
Sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük.

A bejegyzés trackback címe:

https://gyorgyisegek.blog.hu/api/trackback/id/tr977543528

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása