A tésztához:
30 dkg liszt
10 dkg vaj
fél csomag sütőpor
2 evőkanál cukor
2 evőkanál kakaópor
1 tojás
tejföl
A töltelékhez:
30 dkg túró
2 tojássárgája
20 dkg porcukor
2 citrom reszelt héja
10 dkg mazsola
3 evőkanál búzadara
2 dl tejföl
A tészta hozzávalóit annyi tejföllel gyúrjuk össze, hogy közepesen kemény tésztát kapjunk. Elfelezzük, külön-külön kinyújtjuk, majd kibélelünk egy őzgerincformát zsírpapírral, és beletesszük a masszát úgy, hogy egy kis része lelógjon. A túrótöltelékhez a hozzávalókat alaposan összedolgozzuk, majd beleöntjük az őzgerincformába. Befedjük a tészta felével, eligazgatjuk. 180°C-ra előmelegített sütőben 45 perc alatt készre sütjük. Még melegen kiborítjuk, és lehúzzuk róla a papírt. A tetejét be lehet vonni tortabevonóval.
30 dkg liszt
10 dkg vaj
fél csomag sütőpor
2 evőkanál cukor
2 evőkanál kakaópor
1 tojás
tejföl
A töltelékhez:
30 dkg túró
2 tojássárgája
20 dkg porcukor
2 citrom reszelt héja
10 dkg mazsola
3 evőkanál búzadara
2 dl tejföl
A tészta hozzávalóit annyi tejföllel gyúrjuk össze, hogy közepesen kemény tésztát kapjunk. Elfelezzük, külön-külön kinyújtjuk, majd kibélelünk egy őzgerincformát zsírpapírral, és beletesszük a masszát úgy, hogy egy kis része lelógjon. A túrótöltelékhez a hozzávalókat alaposan összedolgozzuk, majd beleöntjük az őzgerincformába. Befedjük a tészta felével, eligazgatjuk. 180°C-ra előmelegített sütőben 45 perc alatt készre sütjük. Még melegen kiborítjuk, és lehúzzuk róla a papírt. A tetejét be lehet vonni tortabevonóval.