A tésztához:
30 dkg liszt
10 dkg margarin
1 tojás
2 evőkanál folyékony méz
1 csomag sütőpor
20 dkg cukor
2 dl tej
A mázhoz:
20 dkg fehér csokoládé (tortabevonó)
25 dkg margarin
pici tej
20 dkg kókuszreszelék
1 kávéskanál rum aroma
A cukrot, a margarint, a tojást és a mézet habosra keverjük. A sütőport a liszttel elegyítjük, a kikavart masszához adjuk, végül 2 dl tejjel hígítjuk. Egy 20 × 30 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk és beleöntjük a masszát. Lassú tűznél (170-180°C) sütőben megsütjük.
A mázhoz a margarint felmelegítjük, az apróra tördelt csokoládét hozzáadjuk és teljesen felolvasztjuk. Amikor levettük a gázról, hozzáadjuk a rumot. A kihűlt süteményt kockákra vágjuk, beleforgatjuk a csokimázba, majd a kókuszreszelékbe. Ízlés szerint díszíthetjük, de lehet félbevágott eperrel, amit előzőleg félig csokimázba mártottunk, tejszínhabbal és ostyavirágokkal.
30 dkg liszt
10 dkg margarin
1 tojás
2 evőkanál folyékony méz
1 csomag sütőpor
20 dkg cukor
2 dl tej
A mázhoz:
20 dkg fehér csokoládé (tortabevonó)
25 dkg margarin
pici tej
20 dkg kókuszreszelék
1 kávéskanál rum aroma
A cukrot, a margarint, a tojást és a mézet habosra keverjük. A sütőport a liszttel elegyítjük, a kikavart masszához adjuk, végül 2 dl tejjel hígítjuk. Egy 20 × 30 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk és beleöntjük a masszát. Lassú tűznél (170-180°C) sütőben megsütjük.
A mázhoz a margarint felmelegítjük, az apróra tördelt csokoládét hozzáadjuk és teljesen felolvasztjuk. Amikor levettük a gázról, hozzáadjuk a rumot. A kihűlt süteményt kockákra vágjuk, beleforgatjuk a csokimázba, majd a kókuszreszelékbe. Ízlés szerint díszíthetjük, de lehet félbevágott eperrel, amit előzőleg félig csokimázba mártottunk, tejszínhabbal és ostyavirágokkal.