Citrom csoda
2015. április 14. írta: Kránicz Györgyi

Citrom csoda







Nyáron a nagy melegben kitűnő csemege! ;)

1 csomag vajas keksz
1 kis dobozos (2 dl) Hulala habtejszín
3 tojássárgája
2 nagy evőkanál liszt
5 dl tej
3 evőkanál kristálycukor
1 csomag vaníliás cukor
1 citrom

A kekszeket lerakjuk egy tepsi aljára. Lehet egysorosan, vagy kétsorosan is (én kétsorosan raktam). A 3 tojássárgáját kevés tejjel, cukorral, vaníliás cukorral és liszttel csomómentesen elkeverjük. A tejet teljesen felforraljuk, majd beleöntjük a masszát és lassú tűzön sűrű krémmé főzzük, állandó keverés mellett. A citrom kifacsart levét is hozzáadjuk, elkeverjük. Ha félig kihűlt, rákenjük a kekszrétegre. A tejszínt kemény habbá verjük, rásimítjuk a krémre, majd befedjük egy újabb kekszréteggel az egészet.

A bejegyzés trackback címe:

https://gyorgyisegek.blog.hu/api/trackback/id/tr287543598

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása