hozzávalók / 3 adag
40 dkg gesztenyemassza
1.5 teáskanál rum
4 dl hulala
1 csomag vaníliás cukor
5 dkg étcsokoládé
10 dkg babapiskóta
3 dl tej
1 ek dekorgyöngy (cukorvirágok)
elkészítés
Kikeverjük rummal a gesztenyemasszát.
A sütőpapírra egy téglalapot kenünk a masszából, ami akkora legyen, hogy illeszkedjen az őzgerincformába.
Belehelyezzük a formába úgy, hogy a papír kívülre, a forma felé essen, eligazítjuk.
Habot verünk a tejszínből a vaníliás cukorral, lereszeljük a csokoládét, és a habhoz adjuk.
A habot rásimítjuk a gesztenyére úgy, hogy piskóta magasságú hely maradjon.
Végül a tetejét kirakjuk rumos tejben áztatott babapiskótával.
Hűtőbe tesszük legalább 2 órára.
Tálalás előtt kiborítjuk, lehúzzuk róla a papírt, és cukorvirággal díszítjük.
40 dkg gesztenyemassza
1.5 teáskanál rum
4 dl hulala
1 csomag vaníliás cukor
5 dkg étcsokoládé
10 dkg babapiskóta
3 dl tej
1 ek dekorgyöngy (cukorvirágok)
elkészítés
Kikeverjük rummal a gesztenyemasszát.
A sütőpapírra egy téglalapot kenünk a masszából, ami akkora legyen, hogy illeszkedjen az őzgerincformába.
Belehelyezzük a formába úgy, hogy a papír kívülre, a forma felé essen, eligazítjuk.
Habot verünk a tejszínből a vaníliás cukorral, lereszeljük a csokoládét, és a habhoz adjuk.
A habot rásimítjuk a gesztenyére úgy, hogy piskóta magasságú hely maradjon.
Végül a tetejét kirakjuk rumos tejben áztatott babapiskótával.
Hűtőbe tesszük legalább 2 órára.
Tálalás előtt kiborítjuk, lehúzzuk róla a papírt, és cukorvirággal díszítjük.