Sütőben sült tócsni debrecenivel recept
hozzávalók / 4 adag
4 nagy burgonya
3 pár debreceni
4 alma, lehet bármilyen
10 dkg trappista sajt
1 tojás
kb 4 ek liszt
1 nagy fej fokhagyma
só, bors
olaj
10 dkg füstölt szalonna
elkészítés
A burgonyát meghámozzuk, megmossuk és nyersen lereszeljük.
Hozzáadjuk a tojást, a lisztet, sót, borsot, egy megpucolt fokhagymát, kevés vizet és alaposan összekeverjük.
Előveszünk egy nagy tepsit és kiolajozzuk, majd a tócsniból kanalanként teszünk belőle, ellapítjuk.
A debrecenit kétfelé vágjuk és bevagdossuk, a tócsnik mellé pakoljuk.
Az almát megpucoljuk, felvagdossuk és a tepsibe tesszük, a lereszelt sajtot rátesszük.
A szalonnát felvágjuk és a tepsibe tesszük, készre sütjük.
hozzávalók / 4 adag
4 nagy burgonya
3 pár debreceni
4 alma, lehet bármilyen
10 dkg trappista sajt
1 tojás
kb 4 ek liszt
1 nagy fej fokhagyma
só, bors
olaj
10 dkg füstölt szalonna
elkészítés
A burgonyát meghámozzuk, megmossuk és nyersen lereszeljük.
Hozzáadjuk a tojást, a lisztet, sót, borsot, egy megpucolt fokhagymát, kevés vizet és alaposan összekeverjük.
Előveszünk egy nagy tepsit és kiolajozzuk, majd a tócsniból kanalanként teszünk belőle, ellapítjuk.
A debrecenit kétfelé vágjuk és bevagdossuk, a tócsnik mellé pakoljuk.
Az almát megpucoljuk, felvagdossuk és a tepsibe tesszük, a lereszelt sajtot rátesszük.
A szalonnát felvágjuk és a tepsibe tesszük, készre sütjük.