hozzávalók / 4 adag
A tésztához
50 dkg finomliszt
15 dkg porcukor
10 dkg vaj
1 kk szódabikarbóna
3 db tojás
4 ek tejföl
3 ek méz
3 ek vaj (a tepsi kikenéséhez)
3 evőkanál finomliszt (a tepsi kikenéséhez)
A krémhez
25 dkg porcukor
20 dkg vaj
210 g búzadara
1 tasak puncs pudingpor (rumpuncsos)
7 dl tej
A tetejére
250 g nutella
elkészítés
A tészta összes hozzávalóját összegyúrjuk, majd 4 részre osztva tepsi nagyságúra nyújtjuk.
Előmelegítjük a sütőt.
A tepsi hátulját vajazzuk és lisztezzük, rátesszük a tésztát. Addig sütjük, míg szép barnás színe nem lesz.
A tejet lassú tűzre tesszük, beletesszük a grízt, a vajat, és addig főzzük, amíg be nem sűrősödik.
A pudingot elkeverjük kevés tejjel, és hozzáadjuk a grízhez, most már sűrű krémet kaptunk.
Levesszük a tűzről, és hozzáadjuk a porcukrot.
Az első lapot tálcára helyezzük, és megkenjük krémmel, és így sorban.
A nutellát gőz felett felolvasztjuk, és a sütemény tetejére kenjük, villával hullámokat húzunk bele.
A tésztához
50 dkg finomliszt
15 dkg porcukor
10 dkg vaj
1 kk szódabikarbóna
3 db tojás
4 ek tejföl
3 ek méz
3 ek vaj (a tepsi kikenéséhez)
3 evőkanál finomliszt (a tepsi kikenéséhez)
A krémhez
25 dkg porcukor
20 dkg vaj
210 g búzadara
1 tasak puncs pudingpor (rumpuncsos)
7 dl tej
A tetejére
250 g nutella
elkészítés
A tészta összes hozzávalóját összegyúrjuk, majd 4 részre osztva tepsi nagyságúra nyújtjuk.
Előmelegítjük a sütőt.
A tepsi hátulját vajazzuk és lisztezzük, rátesszük a tésztát. Addig sütjük, míg szép barnás színe nem lesz.
A tejet lassú tűzre tesszük, beletesszük a grízt, a vajat, és addig főzzük, amíg be nem sűrősödik.
A pudingot elkeverjük kevés tejjel, és hozzáadjuk a grízhez, most már sűrű krémet kaptunk.
Levesszük a tűzről, és hozzáadjuk a porcukrot.
Az első lapot tálcára helyezzük, és megkenjük krémmel, és így sorban.
A nutellát gőz felett felolvasztjuk, és a sütemény tetejére kenjük, villával hullámokat húzunk bele.