hozzávalók / 4 adag
Kakaós tésztához
6 db tojássárgája
3 dl tejföl
15 dkg cukor
25 dkg finomliszt
1 csomag sütőpor
2 ek cukrozatlan kakaópor
Kókuszos tésztához
15 dkg cukor
6 db tojásfehérje
20 dkg kókuszreszelék
Krémhez
6 db tojássárgája
6 ek porcukor
3 evőkanál finomliszt
5 dl tej
1 csomag vaníliás cukor
25 dkg vaj
Tetejére
1 ek cukrozatlan kakaópor
1 ek cukor
elkészítés
A tojásokat szétválasztjuk.
A kókuszos tésztához a 6 db tojásfehérjét keményre felverjük 15 dkg cukorral, majd belekeverjük a 20 dkg kókuszreszeléket.
A kakaós tésztához a sárgáját felhabosítjuk a tejföllel, a 15 dkg cukorral, majd belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet és a kakaóport.
Kettévesszük a kakaós masszát. Az egyik felét tepsibe simítjuk, majd arányos távolságra egy kanállal kókuszos tésztapöttyöket teszünk rá.
A tetejét befedjük a maradék kakaós masszával úgy, hogy a hézagokat is kitöltse, majd előmelegített sütőbe toljuk, és 180 fokon tűpróbáig sütjük.
Ezalatt elkészítjük a krémet.
A 6 db tojássárgáját a 6 evőkanál porcukorral, a 3 evőkanál liszttel, a tejjel, a vaníliás cukorral csomómentesre keverjük, sűrűre főzzük, majd kihűtjük.
Ezután belekeverjük a margarint.
Amikor a tészta megsült, keresztben kettévágjuk, majd megkenjük a krém kétharmadával.
Ráillesztjük a tészta másik felét, rákenjük a megmaradt krémet, végül megszórjuk kakaóporral.
A cukorból köröket szórunk a kakaó tetejére.
Nagyon finom, mutatós sütemény.
Kakaós tésztához
6 db tojássárgája
3 dl tejföl
15 dkg cukor
25 dkg finomliszt
1 csomag sütőpor
2 ek cukrozatlan kakaópor
Kókuszos tésztához
15 dkg cukor
6 db tojásfehérje
20 dkg kókuszreszelék
Krémhez
6 db tojássárgája
6 ek porcukor
3 evőkanál finomliszt
5 dl tej
1 csomag vaníliás cukor
25 dkg vaj
Tetejére
1 ek cukrozatlan kakaópor
1 ek cukor
elkészítés
A tojásokat szétválasztjuk.
A kókuszos tésztához a 6 db tojásfehérjét keményre felverjük 15 dkg cukorral, majd belekeverjük a 20 dkg kókuszreszeléket.
A kakaós tésztához a sárgáját felhabosítjuk a tejföllel, a 15 dkg cukorral, majd belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet és a kakaóport.
Kettévesszük a kakaós masszát. Az egyik felét tepsibe simítjuk, majd arányos távolságra egy kanállal kókuszos tésztapöttyöket teszünk rá.
A tetejét befedjük a maradék kakaós masszával úgy, hogy a hézagokat is kitöltse, majd előmelegített sütőbe toljuk, és 180 fokon tűpróbáig sütjük.
Ezalatt elkészítjük a krémet.
A 6 db tojássárgáját a 6 evőkanál porcukorral, a 3 evőkanál liszttel, a tejjel, a vaníliás cukorral csomómentesre keverjük, sűrűre főzzük, majd kihűtjük.
Ezután belekeverjük a margarint.
Amikor a tészta megsült, keresztben kettévágjuk, majd megkenjük a krém kétharmadával.
Ráillesztjük a tészta másik felét, rákenjük a megmaradt krémet, végül megszórjuk kakaóporral.
A cukorból köröket szórunk a kakaó tetejére.
Nagyon finom, mutatós sütemény.