Húsvéti, ünnepi alkalomra kitűnő
Hozzávalók:
A rántott húshoz:
50 dkg csont nélküli karaj
2 tojás
liszt
prézli
só, bors, olaj
A búbos húshoz:
50 dkg sertéscomb
1 kis dobozos tejföl
10 dkg trappista sajt
só, pirospaprika
A sonkatekercshez:
10 dkg sonka
1 tömlős sajt natúr
1 ek mustár
só
3 tojássárgája
A tojássünihez:
1 főtt tojás, ízlés szerint
pritaminpaprika
szemes bors
A gombához:
1 főtt tojás
fél paradicsom
mustár
A kaszinótojáshoz:
főtt tojás ízlés szerint
magyaros tömlős sajt
főtt tojássárgája
só, bors
Elkészítés:
A karajt megmossuk, vékony szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk. Lisztben, felvert tojásban, prézliben megforgatjuk, és olajban kisütjük.
A búbos húshoz a húst vékony szeletekre vágjuk, sós vízben teljesen puhára főzzük. Majd olajban pirosra sütjük.
A tejfölt kikavarjuk a reszelt sajttal, sóval, pirospaprikával. Minden hússzeletre halmokat teszünk, és a sajt olvadásáig sütjük tovább.
A sonkatekercshez a tömlős sajtot kinyomjuk, összekeverjük a mustárral, a főtt tojássárgájával, sóval. Mindegyik sonkára teszünk belőle és feltekerjük.
A sünihez hosszú csíkokat vágunk a pritaminpaprikából, beleszurkáljuk a főtt tojásba, a szeme szemes borsból van.
A gombához a főtt tojás kalapját levágjuk, ráhelyezzük a fél paradicsomot, és pöttyöket teszünk rá mustárból.
A kaszinótojáshoz a tömlős sajtot kinyomjuk, összekeverjük a tojássárgájával, sóval, borssal, és visszatöltjük a tojásba.
Ízlés szerint rendezzük el egy nagy tányéron.
Tipp / megjegyzés:
Elég sok időbe telik az elkészítése, de ünnep napokon megérdemeljük.