Túrós meggyes gesztenyealagút
2015. április 19. írta: Kránicz Györgyi

Túrós meggyes gesztenyealagút








Hozzávalók:
20 dkg túró
1 gesztenyemassza
kisdobozos hulala tejszín
fél üveg magozott meggy
2 db natúr túrórudi
fél cs babapiskóta
2 dl tej
2 ek rumaroma
3 ek porcukor
3 lapzselatin

Elkészítés:
A tejszínhabot habverővel kemény habbá verjük, belekeverjük a túrót, porcukrot, a feldarabolt túró rudit, a meggyet.
A zselatint elkészítjük a rajta levő utasítások szerint, és hozzáadjuk a krémhez. Hűtőben dermesztjük.
A gesztenyepürét pépessé keverjük a kanál rumaromával.
A kibéleljük a őzgerincformát a sütőpapírral, eligazítjuk rajta vékonyan a gesztenyemasszát, hogy mindenhová jusson.
Erre simítjuk a megdermedt krémet.
A babapiskótát -amit előzőleg beáztattunk a rumos tejbe-, azt rápakoljuk a krém tetejére.
Hűtőbe tesszük, másnap kiborítjuk, lehúzzuk róla papírt, szeletelve fogyasztjuk.
Tipp / megjegyzés:
A túró töltelékhez bármilyen gyümölcs adható.

A bejegyzés trackback címe:

https://gyorgyisegek.blog.hu/api/trackback/id/tr447543456

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása