Májas zöldhagymás csavart recept
2015. április 19. írta: Kránicz Györgyi

Májas zöldhagymás csavart recept







hozzávalók / 4 adag
A tésztához
1 csomag leveles tészta
A töltelékhez
15 dkg kenőmájas
6 közepes db zöldhagyma (szára)
só ízlés szerint

A tetejéhez
1 ek szezámmag
1 db tojássárgája
A tepsi kikenéséhez
1 ek napraforgó olaj

elkészítés
A leveles tésztát engedjük ki. Lisztezett deszkán két egyforma lapot nyújtsunk belőle, a lapok legyenek vékonyak.
Az alsó lapot kenjük be májkrémmel, majd szórjuk meg az apróra vágott hagymaszárral.
Erre tegyük rá a másik lapot, nyomjuk össze.
A tetejét kenjük be tojássárgájával, szórjuk rá a szezámmagot és a sót.
Vékony csíkokat vágjunk belőle, és utána tekerjük meg.
Olajozott tepsiben sütőben készre sütjük.

A bejegyzés trackback címe:

https://gyorgyisegek.blog.hu/api/trackback/id/tr967543448

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása