hozzávalók / 4 adag
A tésztához
1 csomag leveles tészta
A töltelékhez
15 dkg kenőmájas
6 közepes db zöldhagyma (szára)
só ízlés szerint
A tetejéhez
1 ek szezámmag
1 db tojássárgája
A tepsi kikenéséhez
1 ek napraforgó olaj
elkészítés
A leveles tésztát engedjük ki. Lisztezett deszkán két egyforma lapot nyújtsunk belőle, a lapok legyenek vékonyak.
Az alsó lapot kenjük be májkrémmel, majd szórjuk meg az apróra vágott hagymaszárral.
Erre tegyük rá a másik lapot, nyomjuk össze.
A tetejét kenjük be tojássárgájával, szórjuk rá a szezámmagot és a sót.
Vékony csíkokat vágjunk belőle, és utána tekerjük meg.
Olajozott tepsiben sütőben készre sütjük.
A tésztához
1 csomag leveles tészta
A töltelékhez
15 dkg kenőmájas
6 közepes db zöldhagyma (szára)
só ízlés szerint
A tetejéhez
1 ek szezámmag
1 db tojássárgája
A tepsi kikenéséhez
1 ek napraforgó olaj
elkészítés
A leveles tésztát engedjük ki. Lisztezett deszkán két egyforma lapot nyújtsunk belőle, a lapok legyenek vékonyak.
Az alsó lapot kenjük be májkrémmel, majd szórjuk meg az apróra vágott hagymaszárral.
Erre tegyük rá a másik lapot, nyomjuk össze.
A tetejét kenjük be tojássárgájával, szórjuk rá a szezámmagot és a sót.
Vékony csíkokat vágjunk belőle, és utána tekerjük meg.
Olajozott tepsiben sütőben készre sütjük.