MADÁRTEJ PALACSINTA
2015. április 16. írta: Kránicz Györgyi

MADÁRTEJ PALACSINTA








HOZZÁVALÓK

A PALACSINTÁHOZ

1.50 dkg liszt
2.5 dl szénsavas ásványvíz
3.7 dl tej
4.4 evőkanál kristálycukor
5.4 tojás
5.6 evőkanál étolaj
7.1 csipet só
8.2 csomag vaníliás cukor

A töltelékhez
1.3 csomag vaníliás cukor
2,4 kanál porcukor
3.fél liter tej
4.3 tojás
5,3 evőkanál liszt

ELKÉSZÍTÉS
1,A lisztet, a cukrot,a vaníliás cukrot a tojásokat, a sót és a szódavizet keverőtálba tesszük, és simára keverjük, majd hozzáadjuk a tejet és az olajat. Kisütjük a palacsintákat forró serpenyőben, pici olajon.
2.A tojásokat ketté választjuk pici tejjel.3 evőkanál porcukorral a lisztel a vaníliás cukorral csomó mentesre elkeverjük.
3.A tejet felforaljuk hozzá adjuk az alaposan elkevert tojásokat és lassú tűzön adjuk keverjük még besúrűsödik.
4.Tegyünk félre a krémből keveset ,a többivel töltsük meg a palacsintákat.A tojásfehérjét kemény habbá verjük 1 kanál porcukorral ,forró vízbe szaggatjuk mindkét oldalán főzzük pár percig.
5.Egy tányérré tegyünk a krémből rá a palacsintákat a tojás fehérjét és még meglocsolhatjuk a maradék krémmel.Fogyastható is.


A bejegyzés trackback címe:

https://gyorgyisegek.blog.hu/api/trackback/id/tr717543524

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása