Sütőben sült túrós fánk aszalt szilvával
2015. április 14. írta: Kránicz Györgyi

Sütőben sült túrós fánk aszalt szilvával








25 dkg túró
2 dl tej
2 tojás
2 dl étolaj
1 csomag sütőpor
5 csapott evőkanál cukor
3 bögre liszt
10 dkg aszalt szilva
5 evőkanál lekvár/dzsem (a tálaláshoz)

A túrót alaposan összetörjük, hozzáadjuk a tojást, utána a tejet, és jól kikeverjük. A lisztet elkeverjük a sütőporral, a túróhoz adjuk, majd hozzáadjuk még az olajat, és az apróra vágott aszalt szilvát, a cukrot is. A tepsit kiolajozzuk, halmokat rakunk a masszából, és 180°C-on kisütjük. Mikor kihűlt, megszórjuk porcukorral, majd lekvárral kínáljuk. 

A bejegyzés trackback címe:

https://gyorgyisegek.blog.hu/api/trackback/id/tr347543608

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása