25 dkg túró
2 dl tej
2 tojás
2 dl étolaj
1 csomag sütőpor
5 csapott evőkanál cukor
3 bögre liszt
10 dkg aszalt szilva
5 evőkanál lekvár/dzsem (a tálaláshoz)
A túrót alaposan összetörjük, hozzáadjuk a tojást, utána a tejet, és jól kikeverjük. A lisztet elkeverjük a sütőporral, a túróhoz adjuk, majd hozzáadjuk még az olajat, és az apróra vágott aszalt szilvát, a cukrot is. A tepsit kiolajozzuk, halmokat rakunk a masszából, és 180°C-on kisütjük. Mikor kihűlt, megszórjuk porcukorral, majd lekvárral kínáljuk.
2 dl tej
2 tojás
2 dl étolaj
1 csomag sütőpor
5 csapott evőkanál cukor
3 bögre liszt
10 dkg aszalt szilva
5 evőkanál lekvár/dzsem (a tálaláshoz)
A túrót alaposan összetörjük, hozzáadjuk a tojást, utána a tejet, és jól kikeverjük. A lisztet elkeverjük a sütőporral, a túróhoz adjuk, majd hozzáadjuk még az olajat, és az apróra vágott aszalt szilvát, a cukrot is. A tepsit kiolajozzuk, halmokat rakunk a masszából, és 180°C-on kisütjük. Mikor kihűlt, megszórjuk porcukorral, majd lekvárral kínáljuk.